CABINET DE PSIHOTERAPIECLAUDIA MIRELA PANAINTE

Psiholog - Psihoterapeut

Adresa cabinet : Timisoara, strada Ciprian Porumbescu nr. 66, ap. 9
E-Mail : cabinetmirelapanainte@gmail.com
Telefon : (+4) 0744 475 446

duminică, noiembrie 20, 2016

Înapoi la răbdare

Îmi doresc din suflet ca noi toți să avem din nou răbdare. Teama că timpul devine tot mai nemilos, nelăsându-ne clipa aceea de care avem  nevoie pentru a deveni răbdători, ne face să parcurgem în viteză povești, trăiri, întâmplări, credințe.
A dispărut din preajma noastră bucuria relaxării, a negării timpului, a existenței pur și simplu, a aromelor savurate în tihnă. În locul lor s-a instalat confortabil o tensiune împovărătoare care ne sperie cu îndârjire răbdarea cu care eram familiari.
E dimineață, e amiază și e seară atât de repede, încât ne e din ce în ce mai greu să realizăm dacă toate acestea au existat în aceeași zi sau am cules câte ceva din întâmplări trecute, care vor veni sau care nu vor avea loc vreodată.
Ne-am obișnuit să trăim cu frica neîndeplinirii de orice fel, ne fixăm standarde greu de atins pentru a ne-o  păstra în preajmă, ne implicăm în proiecte grandioase care au ca unic rol acela de a ne da valoare prin implicare și care de fapt, nu duc nicăieri, cerem cu obstinație de la ceilalți atenție și răbdare fără ca noi să le-o putem oferi, iar toate astea ne fac nefericiți și singuri.
Dintre miile de informații pe care le accesăm zilnic, le alegem doar pe cele valorizate după criterii subiective, doar de noi știute și rămân de cele mai multe ori în sita mult prea fină a separării personale, cele cu adevărat valoroase. Citim adesea  în diagonală în timp ce în colțurile omise am lăsat esența.
Nu avem timp să comunicăm cu adevărat, nu ne cunoaștem și nu suntem atenți la noi înșine și la ceilalți. Trecem pe lângă oameni dragi, drame, strigăte de ajutor, bucurii, plăceri nevinovate, cu credința auto-indusă că vor mai fi și alte ocazii să le fim aproape, că se vor conserva undeva așteptând să ne facem timp, să fim prezenți...
Încerc să îmi  recuperez fărâma de răbdare care rezistase cu mine peste ani, dar valuri de nerăbdare ale celor din preajmă tind să mă convingă de inutilitatea ei, de faptul că vor mai fi și alte ocazii în care să fiu așa cum îmi doresc și e tare greu să fii răbdător într-o lume grăbită și mereu aflată în criză de timp!

Nu-mi rămâne decât să strig: îmi vreau răbdarea înapoi!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu