CABINET DE PSIHOTERAPIECLAUDIA MIRELA PANAINTE

Psiholog - Psihoterapeut

Adresa cabinet : Timisoara, strada Ciprian Porumbescu nr. 66, ap. 9
E-Mail : cabinetmirelapanainte@gmail.com
Telefon : (+4) 0744 475 446

joi, august 10, 2017

Lista ascunsă a emoțiilor

Purtăm cu noi clipă de clipă o semnificativă povară a emoțiilor neexprimate. Fiecare durere a respingerii, frică legată de abandon, nereușită,  sau lipsă de recunoaștere sunt puse deoparte ca într-o listă ascunsă cu „sarcini de rezolvat mai târziu”.
Ne place să credem cel mai adesea ele vor fi rezolvate miraculos de altcineva într-un moment oportun și obișnuim să le minimalizăm importanța pentru a le face prezența suportabilă.
Construim pe această bază emoțională scenarii întregi care să ne sprijine în demersul nostru de a le gestiona, cu povești și strategii care să valideze prezența lor și care să le „normalizeze”, pentru că altfel ar deveni înfricoșătoare.
Astfel ajungem să credem cu tărie că e normal să fim excluși, umiliți sau abuzați pentru că toate astea se întâmplă din vina noastră, că nu am fost destul de buni, răbdători, toleranți etc..
În mod similar, unii dintre noi alegem să nu ne exprimăm emoțiile sau dimpotrivă, considerăm că e normal să ni le exprimăm într-un mod exagerat, ca strategii de relaționare și de recunoaștere a prezenței noastre în mediul social.
Cu siguranță că cei mai mulți dintre oameni cred că toate aceste alternative de gestionare a emoțiilor sunt parte a caracterului lor unic și caută mereu persoane  care să relaționeze cu ei în sprijinul acestor nevoi, persoane care să îi accepte așa cum sunt, adeseori într-un mod simbiotic, mai mult sau mai puțin funcțional.
Există însă o parte a celor care observă că aceste strategii nu mai funcționează în prezent, că sunt nefericiți într-un mod repetitiv și inexplicabil, o parte care dorește să afle, să se cunoască, să se schimbe.
În procesul terapeutic creăm un cadru de siguranță în care toate aceste emoții să poată fi exprimate și conștientizate, un loc în care lista e deschisă și analizată direct, căutându-se metode de a transforma  „sarcinile de rezolvat”, în experiențe proprii asumate, dar totuși acceptate ca aparținând trecutului.

Un comentariu:

 1. Bună, sunt mariana diego. După ce am avut o relație cu Fernando de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era în zadar, l-am vrut înapoi din cauza dragostei pe care o am pentru el. Am implorat totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez un spellcaster care să mă ajute să arunc o vrajă pentru ao returna, dar eu sunt tipul care n-am crezut în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul ar fi bine înainte de trei zile, că ex-ul meu se va întoarce în trei zile, aruncă vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că am simțit pentru tot ce sa întâmplat, că am vrut să se întoarcă cu el, că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el că astfel am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am făcut promisiunea că oricine știu că are o problemă de relație, ar fi de folos ca acea persoană să-l recomande ca singurul vrăjitor real și puternic care ma ajutat cu propria mea problemă. email: drjungunusolutionspell@gmail.com vă poate trimite un e-mail dacă aveți nevoie de ajutorul dvs. în relația dumneavoastră sau în orice alt caz.WhatsApp + 233570528416
  1) vrăji vrăjitoare
  2) vrăji pierdute
  3) Vrăjile de divorț
  4) Vrăjile căsătoriei
  5) Vraja de legătură.
  6) Vrăji de rupere
  7) Vrei să fii promovat în biroul tău
  8.) Vrei magie inel / loterie vraja
  9) vrei sa-ti satisface iubitul
  Luați legătura cu acest mare om dacă aveți orice problemă pentru o soluție durabilă prin drjungunusolutionspell@gmail.com

  RăspundețiȘtergere